FESTIVAL VDĚČNOSTI

FESTIVAL VDĚČNOSTI

Galerie

„Potkáváme se v obchodech a na zastávkách, u dětských hřišť a na náměstí, v restauracích, v knihovně, ve školách a v parcích. Pojďme se potkat i na festivalu, který chce potěšit, povzbudit, posílit a inspirovat k naději. Protože vděčnost je naděje namířená do minulosti a každý čin motivovaný láskou je vděčnosti hoden...“ říká Marek Šlechta, hlavní organizátor pohodového letního festivalu.

Vstupné: pro všechny zdarma

Festivalu vděčnosti 6. 8. 2023

Program:

moderuje Tomáš Grohman

14:00 - Rechobot Gospel RCCG - Soubor komunity mladých lidí z Afriky, kteří se pravidelně schází v Praze na Źižkově. Jejich zaměření je zpěv Gospelů při bohoslužbách, ale rádi vystoupí i na jiných místech. 14:30 Gladys (I) – Odvaha hledání duše Básnířka, nakladatelka, autorka celkem jedenácti knih .

14:40 - IF & Petr Bublák - Ivan Fried zpívá své texty doprovázen ikonou žižkovské bluesrockové kytary

15:10 - Lufik Band - Saxofonista a vedoucí Ethno skupiny Josef Gabčo alias Lufik, říká: Noty neumím, hraju podle sluchu, zato od srdce.

15:40 - Ave Aburh - Eva Hrubá (I) - Bestiální jistoty / Marek Šlehta originální básnířka, herečka, zpěvačka a výtvarnice přednese básně Marka Šlechty

15:50 - Brazil Duo: Devanil & Marie - Hudební duo Devanil a Marie je brazilsko-český pár. K původním brazilským písním v typických rytmech jako jsou samba, forró, bossa nova, atd., píšou autorské texty v češtině. Kromě toho svůj repertoár rozšiřují o hity z prostředí českého i mezinár.

16:20 - Gladys (II) - Vyšli nalezení napít se chorálu

16:30 - Jindra Černohorský - vidí svět kolem sebe s myšlenkou, že tady nejsme náhodou a že život má hluboký smysl.

17:00 - Ave Aburh - Eva Hrubá (II) Válka je vůl / Marek Šlechta

17:10 - Let´s Go! - akapelová pětice zaměřená na Americké spirituály ve vlastních úpravách Marka Šlechty a Lee Andrew Davisona.

17:40 - Gladys (III) - David - Epopej, Liberte.,

17:45 - Petr Maria Lutka - Folkový písničkář. Začínal žertovnými písněmi a bajkami, od 80. let hraje zejména lidové náboženské písničky a balady. Provádí i české verze textů zahraničních autorů.

18:10 Eva Hrubá – Ave Aburh (III)

18:20 Rechobot Gospel RCCG

V PŘÍPADĚ NEPŘÍZNĚ POČASÍ SE FESTIVAL USKUTEČNÍ VE SPOLEČENSKÉM DOMĚ NERATOVICE

Informace o akci a jejím konání